ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΝΕΟ!!!ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΕΖΟΝ 2017-2018

Οι ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΗΔΗ και συνεχίζονται καθ'όλη τη διάρκεια του έτους.

Για περισσότερες πληροφορίες: Παπαναστασίου 33 (Κεντρική Πλατεία), Τηλ. 2410 251920.

Ωράριο εξυπηρέτησης κοινού:
Δευτέρα- Παρασκευή (πρωί: 10.30-13.30)/ (απόγευμα: 17.00-21.30)
*Συνιστάται ραντεβού για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας.
 
ΝΕΟ!!!! ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ''ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ: A CANTAR LAS CUARENTA''

Το Ινστιτούτο Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού Λάρισας 'HISPAMUNDO'' διοργανώνει αυτή την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 19.00 το επιμορφωτικό σεμινάριο ''ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ'' με τίτλο ''A CANTAR LAS CUARENTA'', για μαθητές επιπέδων από Α2 έως και C2''.

Ελάτε να εξασκήσετε τα Ισπανικά σας μέσα από πρωτότυπες δραστηριότητες γραμματικής και λεξιλογίου, μουσική και βίντεο!!!

Ελεύθερη είσοδος. Δηλώσεις συμμετοχής έως και το βράδυ της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου.

Εδώ, στο Ινστιτούτο της πόλης σας!!!

 
 
 
 
 
 
ΣΕΖΟΝ 2016-2017

Για άλλη μια χρονιά τo INSTITUTO ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ‘’HISPAMUNDO’’ πρωταγωνίστησε στα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά δρώμενα που σχετίζονται με την ισπανική γλώσσα και την ισπανόφωνη κουλτούρα. Και φέτος πρόσφερε στο κοινό της πόλης έναν εναλλακτικό και πρωτότυπο τρόπο διάδοσης της κουλτούρας και της γλώσσας με μια πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων και ποικίλων οικονομικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που διοργανώνονται σε τακτική εβδομαδιαία βάση στα πρότυπα μεγάλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Η φετινή ατζέντα, την οποία επιμελήθηκε, όπως πάντα, το άκρως καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό του Ινστιτούτου, περιλάμβανε 35 διαφορετικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων ξεχώρισαν οι κύκλοι αφιερωμάτων, κινηματογράφου και επιμορφωτικών σεμιναρίων για μαθητές Ισπανικών αλλά και το καθιερωμένο ταξίδι στην Ισπανία:

 
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ 2017:ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Το Ινστιτούτο Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού Λάρισας «HISPAMUNDO» πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα το καθιερωμένο εκπαιδευτικό ταξίδι του στην Ισπανία. Προορισμός για φέτος ήταν η Βαρκελώνη, η πανέμορφη πρωτεύουσα της Καταλονίας.

 

 
ΝΕΟ!!! ΠΑΡΟΧΕΣ ΝΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

 Το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ‘’HISPAMUNDO’’ ανακοινώνει για την φετινή σεζόν την εισαγωγή νέων επιλογών και υπηρεσιών για όλους τους μαθητές του.

 
ΣΕΖΟΝ 2015-2016

Για άλλη μια χρονιά τo INSTITUTO ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ‘’HISPAMUNDO’’ πρωταγωνίστησε στα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά δρώμενα που σχετίζονται με την ισπανική γλώσσα και την ισπανόφωνη κουλτούρα. Και φέτος πρόσφερε στο κοινό της πόλης έναν εναλλακτικό και πρωτότυπο τρόπο διάδοσης της κουλτούρας και της γλώσσας με μια πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων και ποικίλων οικονομικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που διοργανώνονται σε εβδομαδιαία τακτική βάση στα πρότυπα μεγάλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Η φετινή ατζέντα, που ήταν και η πιο πλήρης των τελευταίων ετών, περιλάμβανε 35 διαφορετικές εκδηλώσεις πολιτιστικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου από τον Σεπτέμβριο έως και τον Απρίλιο, ενώ το άκρως καταρτισμένο προσωπικό του επιμελήθηκε τη διοργάνωση και την παρουσίαση των περισσοτερων. Στη φετινή σεζόν, μεταξύ άλλων, ξεχώρισαν οι εξής επιμορφωτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις:

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ 2015-ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Το Ινστιτούτο Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού Λάρισας «HISPAMUNDO» πραγματοποίησε τη δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα το καθιερωμένο εκπαιδευτικό ταξίδι του στην Ισπανία.

 
Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ

 ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΑΣ!!!! 

 
ΝΕΟ!!! Η ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΩΝ

ΤΩΡΑ Η ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ OLÉ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ Α1/Α2/Β1/Β2!!!

 
VÍDEOS HISPAMUNDO

Εδώ μπορείτε να δείτε διάφορα VIDEO από τις ποικίλες δραστηριότητες του Ινστιτούτου μας. Χρώμα, μελωδία, γεύσεις, ατελείωτη δημιουργικότητα και αστείρευτο μεράκι για ό,τι κάνουμε. Σας περιμένουμε για να το διαπιστώσετε και από κοντά. 

BUSCAR

Αρχική / Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ
Η φιλοσοφία μας E-mail

 ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ
Το θέμα αυτό έχει απασχολήσει και συνεχίζει να απασχολεί τους εκπαιδευτικούς κύκλους, ωστόσο εμείς δεν θα επιδιώξουμε να εξηγήσουμε στον μαθητή τα είδη μεθοδολογίας που μπορούν να εφαρμοστούν στη διδασκαλία ξένων γλωσσών σήμερα. Βασικός στόχος μας, μέσω αυτού του link, είναι να ενημερώσουμε μαθητές και γονείς ότι οι καθηγητές του κέντρου μας βασίζονται στις επικοινωνιακές προσεγγίσεις για την επιλογή υλικού και την πραγματοποίηση των μαθημάτων. Μ'αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε να δώσουμε προτεραιότητα στην εξέλιξη των προφορικών ικανοτήτων, ευνοώντας την ενεργή συμμετοχή των μαθητών, βοηθώντας τους να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και δίνοντάς τους πρωταγωνιστικό ρόλο στην αίθουσα. Αυτή η προσέγγιση, η οποία έχει ώς στόχο την χρήση της γλώσσας, βασίζεται στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ατόμου. Είναι προφανές ότι ένα παιδί 8 χρονών δεν θα έχει τις ίδιες ανάγκες με ένα παιδί 16 χρονών. Το ίδιο ισχύει και για ένα μαθητή που σκοπεύει να ταξιδέψει σε μία ισπανόφωνη χώρα και θα πρέπει να προετοιμαστεί με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που θα ακολουθήσει ένας μαθητής που θα συμμετέχει στις εξετάσεις D.E.L.E του Instituto Cervantes.
 
'Οσο αφορά την ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ, το Hispamundo είναι ένα από τα λίγα κέντρα που έχουν εφαρμόσει την χρήση του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ PORTFOLIO ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ (PEL), το οποίο θεωρούμε πολύ σημαντικό, καθώς μέσω αυτού ο μαθητής συνειδητοποιεί την πρόοδό του σε οποιαδήποτε στιγμή και συμμετέχει με τον δικό του τρόπο στην διαδικασία της εκμάθησης.
 
Η SUGESTOPEDIA είναι μία θεωρία στην οποία βασίζεται η φιλοσοφία του κέντρου μας. Όλες οι εγκαταστάσεις έχουν σχεδιαστεί και διακοσμηθεί με μεγάλη λεπτομέρεια για να προδιαθέτουν και να εμπνέουν τους επισκέπτες, τους μαθητές και τους καθηγητές. Αυτό περιλαμβάνει χρώματα, άνετους χώρους, φως, διακόσμηση, φωτογραφίες, οπττικοακουστικό εξοπλισμό και τοποθεσία. Οτιδήποτε είναι γύρω μας μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά την διαδικασία εκμάθησης, και αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί συνειδητά ή ασυνείδητα.Εξάλλου δεν είναι καινούρια η άποψη ότι ένα ήρεμο, φιλικό, φωτεινό και ευχάριστο περιβάλλον πάντα εμπνέει και παρακινεί τους μαθητές να μάθουν την γλώσσα. Γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο αισθανόμαστε ιδιαιτέρως υπερήφανοι για το περιβάλλον που κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε. Πολλές φορές είναι τόσο σημαντικό ΤΟ ΤΊ, δηλαδή οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται (μάθημα, σεμινάρια, ταινίες, κτλ.), όσο το ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ και ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ οι συγκεκριμένες δραστηριότητες. Αυτή ήταν ακριβώς μία από τις βάσεις στις οποίες βασίστηκε η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου. 

 

 
"Στα μαθήματά μας ο μαθητής είναι ο αληθινός πρωταγωνιστής"
 

Δεν έχει νόημα να κάνεις μάθημα γλώσσας χωρίς να την χρησιμοποιείς. Από την μεριά μας προσπαθούμε να δώσουμε να καταλάβουν οι μαθητές μας ότι η γλώσσα είναι κάτι ζωντανό και θα πρέπει να συνηθίσουν να την χρησιμοποιούν από την αρχή, χωρίς να φοβούνται μήπως κάνουν λάθος.Η εμπειρία μας, μας λέει πως όσο το δυνατόν περισσότερο εξασκείται η γλώσσα στα μαθήματα τόσο πιο πολύ ωφελούνται οι μαθητές μακροπρόθεσμα. Γι'αυτό και παροτρύνουμε συνεχώς όλους αυτούς που βρίσκονται στον χώρο μας (καθηγητές, μαθητές) να  επικοινωνούν στα Ισπανικά και μέσα αλλά και έξω από την αίθουσα, όταν είναι δυνατόν, έτσι ώστε να δημιουργείται ένα αυθεντικό περιβάλλον.

Ωστόσο, κατανοούμε πως είναι αρχικά δύσκολο για τους μαθητές να αποκτήσουν την σιγουριά για να αρχίσουν να μιλάνε, απλά μέχρι να το επιτύχουν μπορούν να υπολογίζουν στη βοήθεια που παρέχουν οι καθηγητές μας (προετοιμασμένο προσωπικό που γνωρίζει να προσαρμόζεται οποιαδήποτε στιγμή στις ανάγκες κάθε μαθητή ξεχωριστά, καθώς επίσης και στις ανάγκες του τμήματος).

"Στο Hispamundo
ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ"

Στην εποχή μας, πολύς κόσμος καθώς αποφασίζει να μάθει μία ξένη γλώσσα, κάνει το λάθος να καταλήγει αποκλειστικά σε καθηγητές που προέρχονται από την χώρα όπου ομιλείται η γλώσσα. Το ερώτημα είναι: Το να προέρχεσαι από την χώρα στην οποία ανήκει η γλώσσα που μαθαίνεις, σημαίνει επαγγελματική εγγύηση; Είναι κάποιος ικανός να διευκολύνει την διαδικασία εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας ΜΟΝΟ επειδή προέρχεται από την χώρα της γλώσσας;

Στο  Hispamundo εργαζόμαστε εν μέρει με καθηγητές που προέρχονται από ισπανόφωνες χώρες, αλλά δεν θεωρούμε αυτό και μόνο ΒΑΣΗ της επιτυχίας μας. Κατά τη γνώμη μας, το πιο σημαντικό είναι ένας συνδυασμός επαγγελματισμού, πανεπιστημιακής μόρφωσης, ικανότητας μετάδοσης γνώσεων, όρεξης και αγάπης για την γλώσσα και διεθνούς εμπειρίας.  Όλα αυτά μαζί δημιουργούν την ιδανική συνταγή για ένα μοναδικό πιάτο. Ελάτε να το δοκιμάσετε! 

Όλοι μπορούμε να μάθουμε...
Δεν μπορούμε όμως όλοι να  "διδάξουμε"...

HISPAMUNDO

Ισπανικά στη Λάρισα

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 19 Αύγουστος 2017 20:33
 

ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ